Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009

Το μήνυμα της Αναστάσεως

Το Άγιο Πάσχα και φέτος είναι προ των πυλών. Μεγάλη γιορτή της πίστης μας η οποία αναδεικνύει με το Θείο πάθος και την Ανάσταση αγωνία , μαρτύριο , αλλά και την ελπίδα “Χριστός ανέστη εκ νεκρών θανάτω θάνατον πατήσας”.

Ο αναστηθείς Χριστός χαρίζει την αφοβία του θανάτου στον κόσμο. Ο σύγχρονος άνθρωπος από το φόβο του μην πεθάνει, πεθαίνει καθημερινά πριν την ώρα του. Η αγωνία της καθημερινότητας, που μας επιβάλλεται, μας πνίγει . Πρέπει να ταυτιζόμαστε με την Ανάσταση του Χριστού και σε καμία περίπτωση να μην την αντιμετωπίζουμε απλά ως ένα γεγονός επετειακό. Πρέπει να μας χαρίζει αληθινή χαρά , ειρήνη στον αγωνιζόμενο για μικρότητες άνθρωπο, ζωή και ελπίδα στα πολλά αδιέξοδα, και βεβαιότητα για ένα διαφορετικό μέλλον.
Η αλήθεια της Αναστάσεως του Χριστού ,τα κόκκινα αυγά, οι άσπρες λαμπάδες, οι ασπασμοί, οι ευχές, η εορταστική ατμόσφαιρα, θέλουν όλα κάτι να φανερώσουν . Η ελληνορθόδοξη παράδοση είναι πάντα ουσιαστική και επίκαιρη για τη ζωή με στοιχεία, τα οποία στις μέρες μας ποικιλοτρόπως προσπαθούν κάποιοι να επιβάλουν την απάλειψή τους τους.

Ο λαός επί ένα σαρανταήμερο λέγοντας “Χριστός Ανέστη” και απαντώντας “Αληθώς Ανέστη” ομολογεί την πίστη στην Ανάσταση ,την οποία ακόμα και σε αυτή τη «σύγχρονη» εποχή που τυπικά δεν του λείπει τίποτα , την έχει πολύ μεγάλη ανάγκη . Τα ελληνικά έθιμα κρύβουν μεγαλειώδεις αξίες και ισχυρά κίνητρα. Το φιλί της αγάπης, τη νύχτα της Αναστάσεως, μαρτυρεί την αγάπη του Αναστάντος Χριστού για τον άνθρωπο. Σημαίνει κατάργηση της εχθρότητας, της αντιπαλότητας, της αδιαλλαξίας.

Ας αφήσουμε στην άκρη αυτό το Πάσχα κάθε διαφορά, πικρία και ψυχρότητα και ας διαθέσουμε ότι καλό έχουμε μέσα μας να οδηγήσουμε την κοινωνία μας , ιδιαίτερα τους νέους μας ,σε έναν διαφορετικό κόσμο. «Πάσχα κυρίου Πάσχα»! Επιβάλλεται ,να γυρίσουμε σελίδα στην καθημερινότητά μας με έναν θετικό τρόπο σκέψης και ζωής, να αγωνιστούμε με ήθος για ιδανικά όπως την ελευθερία, την ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: