Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Καθαρή Γλυφάδα

«Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά» λέει ο λαός μας και απ’ ότι φαίνεται από τη μια η κυβέρνηση με τα φορολογικά και από την άλλη η διοίκηση του δήμου με την βρώμα και την δυσωδία που διατηρεί στην πόλη , μας θέλουν να είμαστε ραγιάδες και όχι άρχοντες. Ταυτίζονται εξ’ άλλου απόλυτα και στην λογική και στην φιλοσοφία και στις πολιτικές τους.

Η καθαριότητα σε μια πόλη δείχνει στον κάθε επισκέπτη άλλα και στους συμπολίτες ,του εκάστοτε δημάρχου και του αρμοδίου αντιδημάρχου, τον πολιτισμό τους, την κουλτούρα τους ,την ποιότητα ζωής της πόλης και σε ορισμένες περιπτώσεις και τον σκοπό για τον οποίο ασχολήθηκαν με τα κοινά. Στην πόλη μας οι αρμόδιοι, όχι απαραίτητα οι τωρινοί, άσκησαν πολιτικές οι οποίες δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Η πόλη βρωμάει κι αυτοί καμαρώνουν σχεδόν σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις για το αξίωμά τους.

Κανένας προγραμματισμός ,καμία ενέργεια ουσιαστικής παρέμβασης , χρόνια απαξίωση στον τομέα αυτόν και όχι μόνο. Ελλείψεις προσωπικού και μέσων ,λένε ,καθιστούν ανέφικτη την στοιχειώδη έστω καθαριότητα και τον κάθε κάδο απορριμμάτων σε χώρο άμεσου κινδύνου για την μετάδοση ασθενειών και γενικότερα για τη δημόσια υγεία.

Και το ερώτημα εύλογο: Η προηγούμενη δημοτική αρχή πριν αποχωρήσει διεξήγαγε διαγωνισμό για την απόκτηση μέσων. Όταν αναλάβατε την διοίκηση τον σταματήσατε. Είσαστε δύο χρόνια δημοτική αρχή , τι έχετε κάνει έτσι ώστε να έχετε και μέσα και προσωπικό; Και η απάντηση κατ’ αυτούς εντελώς φυσιολογική, κατ’ εμάς του φορολογούμενους συμπολίτες τους ,αρκετά πιο επώδυνη: προκηρύχτηκε εκ νέου ο ίδιος διαγωνισμός χωρίς καμία διαφοροποίηση απλά επειδή πέρασαν και δυο χρόνια είναι πιο δαπανηρά αυτά τα οποία θα αγοραστούν. Ο νοών νοείτω !Αυτό βεβαίως είναι η μία παράμετρος.

Έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχει στο Δήμο Γλυφάδας καν κανονισμός καθαριότητας όπως συμβαίνει σε όλους τους σύγχρονους δήμους, και αν έγινε δεν έχει εφαρμοστεί. Καμία ενημέρωση καμία επικοινωνία με τους δημότες μέχρι τώρα δεν έχει γίνει .

Πετάει όποιος θέλει ,ότι θέλει ,από στρώματα ,κλαδιά ,μέχρι ότι μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου, όπου θέλει….. και η αποκομιδή γίνεται «τυχαία». Οι κάδοι δεν έχουν πλυθεί ποτέ, και τα πολυσύχναστα πεζοδρόμια όχι μόνο δεν έχουν πλυθεί ,έχω αμφιβολίες και για το αν έχουν ποτέ σκουπιστεί . Όλα τα φρεάτια της πόλης επίσης. Βουνό ,παραλία ,κοινόχρηστοι χώροι στην ίδια άθλια και βρωμερή κατάσταση.

Νομίζω ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν μπορούμε να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στο Θεό Αίολο ή στην ξαφνική μπόρα προκειμένου να καθαριστούμε. Πρέπει αυτοί οι οποίοι διοικούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σκύψουν πάνω από αυτό το χρόνιο πρόβλημα και να δώσουν λύσεις .Δε χρειάζεται να είναι κανείς Αϊνστάιν για να το καταφέρει !!

‘Όραμα και διάθεση για δουλειά χρειάζεται, αλλά απ ότι βλέπουμε αυτά , αν τα είχαν , τα έχει αφαιρέσει από τους αρμοδίους η λάμψη της εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: